Skip to main content

Onderhandelingsresultaat CAO primair onderwijs 2024 - 2025

De CAO partijen hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over een nieuwe CAO voor het primair onderwijs met een looptijd van 13 maanden. 

Het resultaat zal voorgelegd worden aan de achterban.cao primair onderwijs

 

Looptijd

1 oktober 2024 t/m 31 oktober 2025

 

Salaris

01-10-2024: 4,9 procent salarisverhoging
okt-2025: uitkering oktobertoelage 

 

Diversen

  •  het salarishuis wordt per 1 oktober 2024 aangepast. Onder andere de schalen 1 t/m 8 worden aangepast zodat ze wat evenwichtiger opgebouwd zijn. De schaal 11 voor OOP en adjunct-directeuren wordt gelijk ana leraarschaal LC. De schalen OOP-13, A13 en D 13 worden iets extra verhoogd. De hoogste trede van LE wordt verhoogd. 
    In de bijlage bij het onderhandelingsresultaat zijn de conversietabellen opgenomen.
  • per 1 januari 2025 wordt een oktobertoelage ingevoerd als vervanger voor diverse andere bestaande toelagen. Diverse bindingstoelagen en de nominale eindejaarsuitkering OOP gaan over naar de oktobertoelage per 1 januari 2025. In december 2024 worden deze toelagen afgerekend t/m 31 december 2024.
  • De NPO arbeidsmarkttoelage wordt in 2025 voortgezet. In de bijlage A bij het onderhandelingsresultaat zijn de wijzigingen opgesomd.
  • het herziene functiewaarderingssysteem FUWA PO is vastgesteld en voor een aantal functiegroepen (logopedisten, gedragswetenschappers en directeuren) zijn nieuwe voorbeelfuncties opgesteld. Afgesproken is dat voor 1 juli 2025 de functiebeschrijvingen van deze functiegroepen en die van de adjunct-directeuren geactualiseerd worden. Eventuele salarisverhogingen door de actualisering zullen (met terugwerkende kracht) per 1 januari 2025 verwerkt worden.
  • Per 1 juli 2025 komen de schalen A10 en D11 voor (adjunct)directeuren te vervallen. Na de hiervoorgenoemde nieuwe inschaling FUWA PO worden de salarissen opnieuw ingedeeld in een nieuwe passende schaal.
  • In de nieuwe CAO worden de teksten inzake professionalisering en duurzame inzetbaarheid vervangen door een nieuwe hoofdstuk. Hierin worden de budgetten voor duurzame inzetbaarheid en professionalisering samengevoegd en worden de bestedingsdoelen uitgebreid waardoor de medewerkers meer ruimte hebben bij de besteding van de uren.
  • de kosten voor registratie in de kwaliteitsregisters voor gedragswetenschappers zullen door de werkgever vergoed worden.
  • De budgetten voor professionalisering directie en inzetbaarheidsbudget andere werknemers worden in de komende vijf jaar steeds geindexeerd met de in de CAO overeengekomen salarisverhoging.
  • Het aanbod van opleidingsmogelijkheden en trajecten voor OOP-ers worden beter in kaart gebracht en in het jaarlijkse gesprek tussen OOP-er en leidinggevende meer onder de aandacht gebracht.

 

 

downloaddownload hier de tekst van het onderhandelingsresultaat CAO primair onderwijs 2024 - 2025

 

 

Naar de pagina van de CAO primair onderwijs

 

 

CAO akkoord, Primair onderwijs